Tuesday, June 14, 2011

Menyesal Tak Ada Guna =.=!

Kenapa aku selalu dapat habuan macam ni? Kot mana aku pi macam2 hal jadi. Meluat gila. Panas hati pun ada. Menyesal tu lagi la ada. Aku menyesal gila tak buat spm elok2. First of all aku bukan nak membangga2kan keluarga aku. Kakak2 abang2 aku semua masuk U aku sorang ja terpelanting masuk Kolej yang x berwawasan. Satu family hairan awat result spm aku teruk sangat. Aku pun xtaw la. Start masuk form 5 aku dah jadi babi dah jadi bodo yg teramat. Cho chop! Motif aku – BUKAN NAK BANGGA OK. Time final xam sekolah rendah ja aku mesti dapat colourful result. Time sekolah men pun sama. Masuk private school time form 5 terus jadi mcm ni. Malas nak pi sekolah homework x buat. Buat serupa macam sekolah bapak aku. Lastly2 kali hambek hang masuk hospital terus. Dok dalam tu berbulan jugak ah. Dengan trial x bole nak buat. Pas tu real spm 2 paper x bole nak buat. Ya ALLAH menyesal gila x belajar elok2. Jelous tngk kawan2 aku semua dah masuk belajaq tempat2 yang best. Uitm. Matrik. Msu. MMU. Aku? Kolej Komuniti selayang. Sijil Seni Kulinari. Aku bersyukur dapat jugak sambung belajar tapi aku xmau. Hampa pun taw kan aku mcm mana. Aku nak advance. Peralatan kat kolej aku pun tak cukup. Pasal kawan pulak. Hmmm ntah la wey. Ada yang okey ada yang tak. Yang baik dengan aku pun Aien dengan Tyra ja. Dua orang ni ja aku paling aku suka. Tapi tu the past 4 month. Sekarang kami dah x kawan. Dah buat hal masing2. Aku malas nk pikir la. Benda dah lepas kan. Aku dah buat keputusan. Aku tak mau sambung sem 2. Aku nak kerja. Next year aku nak repeat paper. Lantak hampa la nak kata aku ni bodo ka babi ka. Mulut hampa aku xdak hak nak tutup. Lantak la aku tua mana sekali pun. Tak kacau duit mak pak hampa pun kan? Apa2 pun aku ada jugak hasrat nak memperbetulkan kehidupan aku untuk kehidupan yang lebih baik. Semoga segala perjalanan aku dipelihara oleh ALLAH S.W.T amin.


3 comments:

  1. Umie pun kadang kadang rasa macam tu
    tengoklah Umie, dapat kolej ja
    orang lain semua masuk U
    tipu la kalau tak jealous kan ? :P
    ibu Umie selalu cakap,
    tak kesah lah belajar kat mana pun
    yang penting usaha.
    tapi Umie rasa Umie setuju kalau Chik nak repeat paper
    it'll be better if Chik ubah result SPM tu
    but one thing for sure,
    Umie tetap support Chik okay ? ^^,
    good luck cutie ^^

    ReplyDelete
  2. thanks umie for support me all day long.

    ReplyDelete
  3. aaawww no biggie Chik :')
    XOXO

    ReplyDelete